BİLGİ Paskalya Bayram'ı Nedir, Neden Kutlanır ve Yumurta Boyanır?

LEYAL

⭐ADMİN⭐
Yönetici
ADMİN
Katılım
30 Ağu 2011
Mesajlar
24,441
Tepkime puanı
11,341
Puanları
113
HebDAx4.md.jpg

Hristiyanların en eski ve önemli bayramlarından birisi olan Paskalya birçok geleneği içerisinde barındırıyor. Paskalya Bayram'ı için evlerde Paskalya çöreği yapılır ve haşlanmış yumurtalar boyanır. Peki, Paskalya Bayram'ının özelliği nedir?


PASKALYA BAYRAM'I NEDİR?

Paskalya aslında Aramice'de Paskha, İbranice'de Pesah, Grekçe'de Paskha olarak Türkçe'ye girmiştir. İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3. gününde dirilişi üzere kutlanır.

Paskalya dönemi Mart ayının sonundan Nisan ayının sonuna kadar olan sürede devam eder. Dünya kiliselerinde Paskalya Bayram'ı, Diriliş Bayram'ı, Diriliş Pazarı veya Kıyam Yortusu olarak geçer. İsrailoğulları'nın Mısır'daki kaçısını ifade eder.

HemoHdu.md.jpg

PASKALYA BAYRAM'I NASIL KUTLANIR?

Paskalya Bayram'ı kutlamaları ülkelere göre değişiklik gösterir. Genellikle Hristiyanlar, ayinlerin dışında birbirlerine boyalı yumurta, Paskalya çöreği, tavşanı ve yumurta şeklinde çikolatalar hediye eder.

PASKALYA BAYRAM'INDA NEDEN YUMURTA BOYANIR?

Paskalya yumurtası veya bahar yumurtası, ilkbaharı kutlamak için verilen özel yumurtalardır. Yumurta kadim kültürlerde dünyanın yeniden canlanmasının sembolü olarak kullanılırdı ve bu adet sonradan Hristiyanlar tarafından benimsendi.
 
  
 
emeğine sağlık leyla güzel paylaşım için tşk
 
    
Bilgi için teşekkürler Leyal.
 
    
Emeğine Sağlık Leyal Paylaşıma Tskkrr...
 
    
Teşekkürler Leyal...Eline sağlık..
 
    
 
 
Üst Alt