- Katılım
- 13 May 2012
- Mesajlar
- 35,477
- Tepkime puanı
- 8,888
- Puanları
- 250
Köftenin her çeşidi ayrı güzel. Sizin karşınıza bu sefer Terbiyeli Ekşi Köfte tarifiyle çıkıyoruz, yemeyin de yanında yatın diye!
Terbiyeli Ekşi Köfte (4-6 kişilik)
Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı Bizim Yağ
• 500 gr orta yağlı kıyma
• 1 küçük çay bardağı kırık pirinç
• 1 adet kuru soğan
• 1 demet maydanoz yaprakları
• ½ çay kaşığı karabiber
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay bardağı su
• 2 su bardağı et suyu
• 2 adet domates veya 10 adet çeri domates
Terbiyesi için
• 2 adet limon suyu
• 1 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Rendelenmiş soğanı, kıymayı, tuzu, karabiberi ve pirinci bir karıştırma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Maydanozları incecik doğrayarak geniş bir tepsiye alıyoruz.Yoğurduğumuz köfte harcından bilye büyüklüğünde köfteler yapıp maydanoz doğradığımız tepsinin içine koyuyoruz. Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi sallayarak maydanozun köftelerin her yerine bulaşmasını sağlıyoruz. 1 çay bardağı suyu ve köfteleri genişçe bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra köfteleri fırın kabına diziyoruz. Aralarına domatesleri yerleştiriyoruz. 2 su bardağı et suyunu ve parça parça Bizim Yağ'ı bırakıyoruz. 180 derece daha evvelden ısınmış fırında köfteler suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. En son 2 adet limon suyu ve nişastayı karıştırarak köftelerin üzerine dökerek 3-4 dakika daha pişirip fırından alıyoruz. Bekletmeden sıcak olarak servis yapıyoruz.
Uzmanından öneriler:
Hem köftelerin terbiyesinin daha berrak olması hem de maydanozlar üzerine yapışması için 1 çay bardağı su ile önceden pişmesi çok önemli.
Afiyet Olsun....