- Katılım
- 13 May 2012
- Mesajlar
- 35,477
- Tepkime puanı
- 8,887
- Puanları
- 250
Türk damak tadına en uygun iki yiyecekten kıyma ile patlıcanın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan Beli Kırık Kebabı'nın bitmesini istemeyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Beli Kırık (4-6 kişilik)
Malzemeler:
• 4 adet patlıcan
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı toz biber
• 1 silme tatlı kaşığı tuz
• 2-3 su bardağı su
• 4 adet cherry domates
• 2 adet biber
• 1 su bardağı (240 ml) Bizim Ayçiçek Yağı
• 1 yemek kaşığı (30 gr) Bizim Yağ Margarin
Köfte için:
• 400 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 1 tepeleme yemek kaşığı ekmek içi
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanların saplarını ayıklayıp alacalı şekilde soyup, 2-3 cm kalınlığında dilimler şeklinde tam koparmadan dilimleyelim. Bizim Ayçiçek Yağı ‘mızı genişçe bir tavada kızdırıp patlıcanlarımızı içine atalım ve orta ateşte kızartalım. Köfte için, tüm malzemelerimizi bir kaba alıp iyice yoğuralım, patlıcanlardaki kesik sayısı kadar yassı köfte hazırlayalım. Köfteleri bu kesiklere yerleştirip fırın tepsisine alalım. Domates ve dilimlenmiş biberlerimizi tepsimizin ortasına yerleştirip, 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirelim. Salça, toz biber ve tuzu 2-3 su bardağı suyun içinde iyice karıştıralım. Bir tavada Bizim Yağ Margarin’ imizi de eritip tepsimizi fırından çıkaralım ve salçalı karışımı üzerine gezdirip tekrar fırına verelim. 15-20 dakika daha piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim.
Uzmanından Tavsiyeler:
* Köftelerin patlıcanlarla aynı büyüklükte olmasına dikkat edelim.
Afiyet olsun....
Malzemeler:
• 4 adet patlıcan
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı toz biber
• 1 silme tatlı kaşığı tuz
• 2-3 su bardağı su
• 4 adet cherry domates
• 2 adet biber
• 1 su bardağı (240 ml) Bizim Ayçiçek Yağı
• 1 yemek kaşığı (30 gr) Bizim Yağ Margarin
Köfte için:
• 400 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 1 tepeleme yemek kaşığı ekmek içi
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanların saplarını ayıklayıp alacalı şekilde soyup, 2-3 cm kalınlığında dilimler şeklinde tam koparmadan dilimleyelim. Bizim Ayçiçek Yağı ‘mızı genişçe bir tavada kızdırıp patlıcanlarımızı içine atalım ve orta ateşte kızartalım. Köfte için, tüm malzemelerimizi bir kaba alıp iyice yoğuralım, patlıcanlardaki kesik sayısı kadar yassı köfte hazırlayalım. Köfteleri bu kesiklere yerleştirip fırın tepsisine alalım. Domates ve dilimlenmiş biberlerimizi tepsimizin ortasına yerleştirip, 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirelim. Salça, toz biber ve tuzu 2-3 su bardağı suyun içinde iyice karıştıralım. Bir tavada Bizim Yağ Margarin’ imizi de eritip tepsimizi fırından çıkaralım ve salçalı karışımı üzerine gezdirip tekrar fırına verelim. 15-20 dakika daha piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim.
Uzmanından Tavsiyeler:
* Köftelerin patlıcanlarla aynı büyüklükte olmasına dikkat edelim.
Afiyet olsun....