*Esra*

GRAFİKER
Grafik Tasarım
Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
12,742
Tepkime puanı
3,665
Puanları
113
ruya-tabirleri8szzp.jpg


SAÇ KESTİRMEK Görmek

Rüyada saç kestirmek genç kişiler için hayatın uzunluğuna işaret eder. Rüyada erkek kendisini, saçları uzun olarak görürse sıkıntıya, üzüntüye ve zorluğa işaret eder. Kadın görürse güzel ahlaka, terbiyeye, ağız tadına delalet eder. Rüyada saçın aşırıya kaçmadan uzaması bolluk ve bereket anlamına gelir. Rüyada kadının saçının kısacık kesilmesi ya da ucundan kesilmesi fark etmeksizin eşiyle arasına nifak girip huzurunun kaçması anlamına gelir. Rüyada saçlarının döküldüğünü gören kişi aile büyükleri nedeni ile kedere ve üzüntüye neden olacak şeyler yaşar. Rüyasında saçının darmadağınık olduğunu gören kişi müsrif kişidir ve malını gereksiz yere savurur. Rüyasında saçının seyrekleştiğini gören kişi darlığa düşer ve zor günler geçirir.

Rüyada Saç Kestirdiğini görmek
Rüyada saç kestirmek ağır başlılığa, olgunluğa, tedbirli olmaya ve tedbirli davranmaya, emin adımlar atmaya ve hayatın uzunluğuna işaret eder.


Rüyada Saç Dökülmesi veya Seyrelmesi
Rüyada saçların döküldüğünü ya da seyreldiğini görmek rüya sahibi için pek de iyi şeylere işaret etmez. Rüya sahibinin mal varlığını kaybetmesine, saygınlığını ve itibarını yitirmesine delalet eder. Eğer rüya sahibi rüyasında, saçının tamamen dökülüp kafasının göründüğü bir kadın görürse bir iftira tehlikesi ortaya çıkabilir.


Rüyada Saç Beyazlaması, Ağarması
Rüyada saçın ağardığını yani beyazladığını görmek ölüm yatağındaki ağır hasta için, ömrün tamam olduğuna delalet eder. Evli bir kadın rüyasında saçının ağardığını görürse eşinin yanlış bir iş yapacağına ve bu nedenle mahcup olacağı anlamına gelir.


Rüyada Uzun Saç Görmek
Rüyada uzun saç görmek güzeldir ve rüyasında uzun saçları olduğu için mutlu olduğunu gören kişi için güzel gelişmelerin yaşanacağına işaret eder. Rüyada uzun saç hayırlı işlere delalet eder.


Rüyada Örgülü Saç Görmek
Rüyada saçın örgülü olması ya da örülmesi kişinin birikim yapmasına işaret eder. Bazen de bu rüya yaşayacağınız bazı olaylara işaret eder. Bir takım hadiselerin içinde yer alacağınıza ve bunların bazılarının iyi bazılarının ise kötü olacağına yorulmaktadır.


Rüyada Kel Bir Kadın Görmek
Rüyada görülen kel kadın, rüya sahibinin bulunduğu toplumda bir fitne durumunun ortaya çıkacağına ve toplum huzurunun bozulacağına işarettir. Bazen de bu rüya gören kişi için bir musibete veya atlatılacak bir belaya işarettir.


Rüyada Saç Tarayıcısı Görmek
Rüyada saç tarayıcısı, insanların üzüntülerini gideren ve onların gönüllerini ferahlatan iyi niyetli bir adamdır. Böyle bir rüya gören kişi kendi sıkıntılarını da hem diliyle hem de yardımlarıyla hafifletecek bahsi edilen biçimde bir adamla karşılaşır. Bu rüya bazen de tanımadığınız bir kişiden yardım göreceğinize veya böyle bir kişiye yardım edeceğinize de yorulabilmektedir.


Rüyada Saçınızı Tarayan Bir Kadın Görmek
Rüyada saçlarınızı tarayan kadın, oldukça varlıklı, zengin ve ahlaklı bir kadındır. Bekarlar için bu rüya zengin bir bayanla evlenmeye; evliler içinse bahsi edilen şekilde bir kadınla karşılaşarak ondan yardım görmeye işarettir.


Rüyada Saçlarınızın Uzadığını Görmek
Rüyanızda saçlarınızın birden uzamaya başlaması, artık sıkıntılı günlerin bitiminin ve daha ferah, güzel bir ömrün habercisidir. Bazı alimlere göre ise bu rüya genellikle uzun ömürle tabir olunur. Rüyada saçları uzayan kimsenin kısmeti çıkar; talihi ve şansı döner.


Rüyada Dağınık Saç Görmek
Rüyada dağınık saç farklı şekillerde yorumlanır. Bazen bu rüya kişinin tembelliğine, dağınıklığına ve boş işlerle uğraşmasına delalettir. Böyle bir rüya gören kimse kendisine faydası olmayan şeylerin uğruna bir ömür harcar veya boş işler peşinde koşar. Bu rüya aynı zamanda dünya hayatındaki gaflete, dünyevi olana yönelip ahireti tamamen unutmaya, günahlara dalmaya da işaret olabilmektedir.


Rüyada Saç Yıkamak
Rüyada saç yıkamak dünya hayatındaki temiz ve halis niyettir. Bu rüya sizin insanlara karşı cömert olduğunuzun ve çevreniz tarafından sevilen bir kişi olduğunuzun habercisidir. Rüyada saç yıkayan kişi kalbini tüm kötülüklerden temizleyerek, insanlara karşı daima hüsnü zanda bulunur.


Rüyada Saç Kazımak
Rüyada saç kazıdığını gören, söylediği bir söz, yaptığı bir hareket sonucunda insanların içinde kötü bir şöhretle anılır ve onların yanında küçük duruma düşer. Bu rüya genellikle rezillikle veya kötü eylemlerin sonucunda kınanmaya yorulur. Rüyasında saçını kazıtan kimse gerçek hayatta günahtan kaçınmaz ve bazı hatalar yapar.


Rüyada Saçlarını Güzel Ve Bakımlı Görmek
Rüyasında saçlarını çok güzel ve oldukça bakımlı gören kimse, çok iyi bir insanla dost olarak ondan iyilik görür. Bu rüya genellikle gören kişinin iyi haline yorulmaktadır. Bu nedenle böyle bir rüya gören kimse gerçek hayatta insanların ilgisini ve teveccühünü kazanır.


Rüyada Saçın Renginin Solması
Rüyada saçlarınızın renginin solduğunu görmeniz elinizdeki malın veya paranın bir kısmını kaybetmeye işarettir. Bu rüya özellikle iş hayatında ortaya çıkacak anlaşmazlıklar ve sorunlardır. Bu nedenle özellikle tüccarlık yapan kimseler yaptıkları çalışmalara dikkat etmelidir.


Rüyada Saçlarınızı Siyah Görmek
Rüyada görülen siyah saç, esenlik, sağlık, şan, şöhret ve makamdır. Bu nedenle saçlarını siyah olarak gören kimse iş hayatında yükselerek herkesin imreneceği bir makama ulaşır. Bu rüya hastaların hastalıklarından şifa bulacaklarına, sıkıntıların gideceğine ve her anlamda sıkıntısız bir ömür yaşamaya işarettir.


Rüyada Kırmızı Saç Görmek
Rüyada görülen kırmızı saç özellikle gören kişi için saygı, sevgi ve toplum içinde bulacakları şöhrettir. Bu rüyayı gören kişi insanlar arasında sevilen, sayılan bir kişi olur. Yaptığı hareketler sonucunda daima takdir duyulan ve kendisi de insanlara ikramda bulunan bir kişi haline gelir.


Rüyada Kıvırcık Saç Görmek
Rüyada görülen kıvırcık saç genellikle gönül ilişkilerine ve aşk hayatına yorulmaktadır. Saçlarını kıvırcık olarak gören kimse eğer hayatında birisi yoksa yakın zamanda çok seveceği ve sevileceği bir kimse ile karşılaşır. Bu rüya aşık olmaya, kısmetin artmasına bazen de evliliğe yorulur.


Rüyada Yemekte Saç Teli Bulmak
Rüyasında yediği yemeğin içinde bir saç teli bulan kimse, ailesinden bir fertle veya yakın bir dostu ile tartışma yaşar. Bu rüya münakaşalara, tartışmalara bazen de kavgaya işarettir. Yemekten çıkan saç teli bazen de paraya, talihin artmasına da yorulabilmektedir.


Rüyada Saç Yakmak
Rüyada saç yakmak, kişiye daha temkinli ve ihtiyatlı olması için yapılan bir uyarıdır. Çevrenizde kötü kişiler olduğunun ve onlardan korunmak için daha dikkatli olmanız gerektiğinin göstergesidir.


Rüyada Saç Tokası Görmek
Rüyada görülen saç tokası talihe, bahtınızın açılmasına ve en kısa sürede karşınıza çıkacak hayırlı bir kısmete işarettir. Bu rüyayı gören kimse eğer bekarsa hoş bir hanımla evlenerek mutlu bir yuva kurar. Bazen de bu rüya hamileler için kız çocuğunun göstergesidir.


Rüyada Saçını Başka Bir Saç İle Örmek
Rüyada saçlarını farklı bir saçla birleştirerek ören kimse, varlıklı bir adamdan yardım görerek karlı işlere girişir. Bu rüya genellikle sizinle beraber çalışacak zeki, zengin bir adamın sayesinde mal sahibi olacağınıza veya böyle bir durumda büyük başarılar elde edeceğinize işarettir.


Rüyada Saçların Kendiliğinde Dökülmesi
Rüyada saçlarının birden kendi kendine dökülmesi aileden gelecek bir üzüntüye ve sıkıntıya işarettir. Bu rüyayı gören kimse anne, baba, kardeş gibi yakın bir akrabadan dolayı sıkıntılı bir dönem geçirir. Bu rüya bazen de elindeki malın bir kısmını aniden kaybetmeye veya yaşanılacak başarısızlıklara işarettir.

Rüyada Düz Saç Görmek
Rüyada görülen düz saç şeref, şan ve şöhrettir. Bu rüyayı gören kimse şöhreti büyük, herkesin tanıdığı bir kişi olur. Bazen de bu rüya çevrenizdeki herkesin sizin hakkınızda güzel şeyler düşündüğünü ve çok mutlu bir hayat süreceğinize yorulabilmektedir.


Rüyada Saçın Çoğalması
Rüyada saçlarınızın birden çoğaldığını görmeniz zenginleşmeye, mal mülk sahibi olmaya, para kazanmaya ve varlık edinmeye işarettir. Bu rüya genellikle güzel ve hayırlı bir şekilde yorulur. Saçın azalması ile paranızı kaybedeceğinizin ve derecenizin azalacağının göstergesidir. Saçın tamamen kelleşmesi hayırlı görülmemektedir.


Rüyada Takma Saç Görmek
Rüyada görülen takma saç genellikle fıtratının tersine hareket eden veya özde iyi olup da dışarıdan yanlış anlaşılan bir kişiye delalettir. Rüyada görülen takma saç, çevrenizde sürekli yüzünüze gülen; fakat arkanızdan konuşup, iş çeviren ikiyüzlü bir arkadaşınız olduğunun ve bu arkadaşınız yüzünden sıkıntı yaşayacağınızın göstergesidir.


Rüyada Yüzünüzde Saç Çıkması
Rüyada yüzünüzün farklı bölgelerinde saç çıktığını görmeniz borçlanmaya veya maddi anlamda sıkıntı yaşamaya işarettir. Bu rüyayı gören kimse çalışmalarının karşılığını göremez. Bazı alimler ise bu rüyayı tam tersi olarak yorumlarlar. Onlara göre bu rüya zenginleşmeye, paranın malın artmasına ve sıkıntıdan sonra ferahlamaya işarettir.

Rüyada Bir Erkeğin Vücudunda Saç Bitmesi
Rüyasında saç bittiğini gören erkeğin eşi hamiledir. Bu rüya kısa zaman içerisinde hayırlı, iyi bir evlada sahip olacağınızın ve o çocuk sayesinde ihtiyarlık zamanında da rahat edeceğinizin göstergesidir. Bazı tabircilere göre ise bu rüya işleyeceğiniz küçük günahlar ve eğer dikkat etmezseniz size oldukça büyük zarar verecek hatalardır.


Diyanet Rüya :

Bir kimsenin rüyasında saçlarını kestiğini görmesi; o kimsenin bir belediye cezası ödeyeceğine işaret eder. Rüyanızda kesilen saçların önünüze düştüğünü görmeniz; sizin bir suçtan dolayı mahkemelik olacağınıza delalet eder.
 
  
 
emeğine paylaşımına teşekkür ederim
 
    
 
 

Similar threads


Üst Alt