*Esra*

GRAFİKER
Grafik Tasarım
Katılım
1 Eyl 2012
Mesajlar
12,742
Tepkime puanı
3,665
Puanları
113
ruya-tabirleri8szzp.jpg


Rüyada SU Görmek

Rüyada su görmek ve içmek hem başlangıçları hem de sonları işaret eder. Rüyada su ve su içmek rüyanın niteliğine bağlı olarak bol kazanca, şansa, açık bahta, uzun ve sağlıklı yaşama, mutlu evliliklere delalet ettiği gibi bazen ölüme de işaret eder. Rüyada görülen suyun niteliği rüya yorumunu direkt olarak etkiler. Eğer su temiz ve duruysa iyi şeyler olacağı, eğer su temiz değilse de kötü şeyler olacağı anlamına gelir. Su berraksa kazanç ve bereket anlamına gelir değilse o zaman da sıkıntı ve huzursuzluk anlamına gelir. Rüyada başka biri tarafından kendisine su verildiğini görmek yalan manasına gelir. Eğer su durağansa yani hareket halinde değilse bu cezaevine işaret eder.

Rüyada Su İçmek
Rüyasında su içtiğini gören kişi hayırlı şeylerle karşılaşır. Rüyasında kendini su içerken gören kişinin şansı ailesinden yana açıktır, onlar tarafından sevilecek, değer görecek ve yaşlılığında kendisine aile bireyleri tarafından sahip çıkılacağı anlamına gelir.


Rüyada Su Vermek
Rüyada birine su verdiğini görmek hayırlı bir şeye işaret etmez. Birine rüyasında su veren kişinin bir nedenden dolayı toplum içinde mahcup olacağına, utanacağına ya da kendini küçük düşmüş gibi hissetmesine neden olacak demektir.


Rüyada Akarsu Görmek
Rüyada akarsu görmek hayırlara işaret eder. Su eğer berraksa ömrün uzun ve mutlu geçeceği anlamına gelir. Fakat suyun kuruduğunu görmek de sağlık sorunları yaşanacağı anlamına gelir. Su akıntı halindeyse bu, işlerin yolunda gideceği, kişinin kazancının ve rızkının çoğalacağı anlamına gelir.

Rüyada Suya Düşmek
Rüyada suya düşmek pekiyi şeylere yorumlanmaz. Kişi rüyasında hareketsiz ve durağan bir suya düştüğünü görürse bu bir mahpusluk anlamına gelir. Eğer rüya sahibi derin bir suya düşerse ve suyun derinliğini görmezse bu o kişinin çok zengin biri olacağı anlamına gelir.


Rüyada Su Görmek Ve Yüzmek
Aydınlık bir döneme girileceğine, bu dönem içinde çok başarılı olunacağına, hiç sıkıntı çekilmeden rahata erileceğine, iş güç konusunda birçok karar verileceğine, yakın bir zaman içinde çok zor bir işin atlatılacağına, yapılan bir hata yüzünden çekilen sıkıntının arkadaşların vereceği destek sayesinde sona ereceğine ve çok mutlu edici bir haber alınacağına yorumlanır. Sağlık sorunlarının kısa süre içinde tedavi edileceğine yorulur. Rüyada su görüp yüzen birini görmek, bir sıkıntıdan ötürü çok büyük bir zarar edilen işin yakın bir zaman içinde toparlanacağına, uğranılan bir ihanetten ötürü kırgınlık yaşanan biri ile yolların ayrılacağına, rahat bir hayata adım atılacağına, sorunların çözüm bulacağına ve çözümsüz gibi duran bir işin çözüleceğine delalet eder.

Rüyada Su Görmek Ve Suya Girmek
Rüyayı gören kişinin, hem aile hayatında hem iş hayatında çok rahat edeceğine, başarılı bir kariyere sahip olacağına, yaptığı iyiliklerin karşılığında çok büyük bir dosta sahip olacağına, anlayışlı bir kişi ile tanışacağına, bu kişi ile ilişkilerinin daha samimi olacağına ve kısa süre içinde evlilik konusunda adım atacağına işaret eder. Rüyada su görmek ve suya dalmak, kardeşlerden biri ile girilen bir ortaklık sayesinde çok iyi bir işe sahip olunacağına, hayat içerisinde çok büyük bir başarı kazanılacağına, sevinçli bir haber alınacağına, yardım konusunda sevilen bir kişiye destek olunacağına ve çıkılan yolda uğranacak ihanetlere ve görülecek kötülüklere rağmen kazanç elde edileceğine alamettir. Güzel bir ilişki başlayacak demektir.


Rüyada Su Görmek Ve İçmemek
Haksızlığa uğranacağına ve kötü bir haber alınacağına işarettir. Yapılan işten alınacak paranın bir türlü ele geçmeyeceğine, bu yüzden iş yapılan kişi ile aranın açılacağına, blöf yapan bir kişi yüzünden iş hayatında çok kötü bir duruma düşüleceğine, sistemli bir şekilde işleyen bir projede yaşanacak bir aksilik yüzünden işlerin rayından çıkacağına, hiç istenmeyen bir kişi ile çalışmak zorunda kalınacağına ve üzüntü duyulacağına alamet eder. Rüyada su gören ve içemeyen birini görmek, elde bulunan büyük imkânlarla istenen şeylerin bir türlü gerçekleştirilemeyeceğine, girilen işlerde rakipler yüzünden kötü durumlara düşürüleceğine, haksızlığa uğranacağına, maddi ve manevi açıdan çok zor bir duruma düşüleceğine ve tartışmalı bir toplantıdan zararla çıkılacağına tabir edilir.


Rüyada Akan Su Görmek
Ferah bir dönem geçirileceğine yorumlanır. Rüya sahibinin, hayatının çok iyi bir hal alacağına, kısmetlerinin bol olacağına, rahat bir hayata sahip olacağına, aile bireylerinden çok sevilen bir kişi ile yola çıkılacağına, manevi olarak çok rahat edileceğine, sevinçli bir haber alınacağına, yakın bir arkadaşla güzel bir işe başlanacağına, aydınlık bir geleceğe sahip olunacağına ve çok rahat edileceğine işarettir. Rüyada akan su görüp sevinmek, sağlıklı bir kişi olunacağına, hazırlıksız girilen bir projede uyum sağlama döneminin aşılmasının ardından çok iyi işlere imza atılacağına, sorumlulukların yerine getirileceğine ve mutlu bir iş ortamının sağlanacağına rivayet edilir.

Rüyada Ateş Ve Su Görmek
Rüyayı gören kişinin, zarar görebileceği bir işten başarılı manevralarla sıyrılacağına, kendisini zor durumda bırakmaya çalışan rakiplerinin çeşitli ayak oyunlarına başvuracaklarına ancak kazdıkları kuyuya kendilerinin düşeceğine, kıskançlık besleyen bir kişi yüzünden tatsızlık yaşanacağına ve uzun sürecek bir çalışma dönemine girileceğine yorulur. Rüyada evde ateş ve su görmek, hane içerisinde hayırlı haberler alınması sayesinde çok büyük bir mutluluk duyulacağına, sıkıntıların yakın zamanda gelecek bir aile büyüğü sayesinde aşılacağına, yeni bir eve taşınılacağına, zararlı bir alışkanlığın terkedileceğine ve hayırlı bir yola çıkılacağına işarettir. Yüklü miktarda kazanç elde edileceğine yorumlanır.


Rüyada Su Görmek Ve Islanmak
Dertlerin biteceğine ve refah düzeyinin yükseleceğine rivayet edilir. Ortaya bol kazançlı bir çalışma konacağına, tartışmaları sonlandıracak bir haber alınacağına, işlerin açılacağına, çıkılacak bir iş seyahatinin ardından başarılı bir ortaklığa girileceğine, bu ortaklık sayesinde yüklü miktarda kazanç elde edileceğine, kaçırılan fırsatlardan daha iyilerinin elde edileceğine ve dostlarla ve aileyle çok mutlu olunacağına alamettir. Rüyada su görüp ıslanan birini görmek, bir anda çıkıp gelen bir misafir yüzünden deyim yerindeyse sudan çıkmış balığa dönüleceğine, sebepsiz yere bir arkadaşla tartışılacağına ve yapılacak bir yanlışlık yüzünden hiç gerek yokken sorun yaşanacağına tabir edilir.

Rüyada Mağara İçinde Su Görmek
Mağrada su görmek, yakında yapılacak bir hatadan ötürü parasal olarak zarar edileceğine, sağlık sorunlarıyla uğraşılan bir dönem geçirileceğine, ancak tüm bu sorunların ardından yeteneğe bağlı olarak bazı projeler gerçekleştirileceğine, bu sayede içinde bulunulan problemli durumun çözüleceğine ve araya giren uzaklıklar yüzünden ayrı düşülen bir kişi ile tekrar biraraya gelineceğine yorulur.


Rüyada kuyu içinde su görmek
Rüyada kuyu içinde su görmek, ortaklık kurulan bir çalışmada çok büyük bir başarı gösterileceğine ve bu başarı sayesinde iş dünyasında prestij sahibi olunacağına rivayet edilir. İş hayatında yapılan hataların ekiple yapılacak işbirliği ile telafi edileceğine ve parasal sorunların zamanla aşılacağına yorumlanır.


Rüyada Ocakta Kaynayan Su Görmek
Sıcak ilişkiler kurulacağı, yeni arkadaşlık ilişkilerine girileceği, aydınlık bir gelecek ve güzel bir hayat için uğraş verileceği, aile üyeleri ile birlikte eğlenceli bir mekâna gidileceğine, kötü giden zamanların güllük gülistanlık olacağı, hayırlı bir iş kapısının açılacağı, aile hayatında büyük bir mutluluğun yaşanacağı ve hayır duaları alınacağı anlamına gelir. Başarılan projelerin çok hayır getireceğine yorumlanır. Rüyada çaydanlıkta kaynayan su görmek, düzenli ve güzel bir hayata merhaba denileceğine, aile hayatına adım atılacağına, rahatsızlık yaratan bir işin çözüm bulacağına, kötü bir kişinin yaptığı üçkağıtlardan ötürü pişman olacağına, kırgınlık yaşanan bir kişi ile barışılacağına ve üzüntü duyulan bir olayın düzeltileceğine delalet eder.


Rüyada Siyah Akan Su Görmek
Mutlu olunacağına, rahat bir nefes alınacağına ve gelecek güzel bir haberle sevinçten havalara uçulacağına alamettir. Ana babanın ya da eşlerin birbirine düşeceğine, maddi olarak büyük bir zarara uğranacağına, talihsiz bir durumla karşı karşıya kalınacağına, uzun bir süre boyunca tartışmalar yaşanacağına, iş dünyasındaki yerin kaybedileceğine, ağızdan çıkan sözler yüzünden yakın akrabalarla dargınlık yaşanacağına ve üzüntü duyulacağına işaret eder. Rüyada beyaz akan su görmek, strese ve üzüntüye sebep olan durumların ortadan kaldırılacağına, sıkıntıların içinden rahat bir nefes alınacağına, bol kazançlı ve hayır dolu bir işe girileceğine ortaya konulan işte birçok kişiye iş imkanı sağlanacağına rivayet edilir.


Tiflisi Tabirleri :

İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada suya dalmak beş şekilde yorumlanır:


1-Yakin

2-Kuvvet

3-İşte zorluk

4-Pişmanlık

5-Belediye çalışmaları.

Allame Meclisi:

Su içmek; dünya malına doymayacağınıza

Suyla temizlendiğinizi görmek; günahlardan tövbe etmeniz gerektiğine

Berrak su görmek; bol miktarda helal mal elde edeceğinize

Bulanık su görmek; haram mal elde edeceğinize

Sudan korktuğunuzu görmek; düşmana karşı zafer elde edeceğinize veya hastaysanız iyileşeceğinize [“Ayağını yere vur! İşte yıkanacak ve içilecek soğuk bir su (dedik).”[187]]

Bir kuyudan su çektiğinizi ve içtiğinizi görmek; ilim öğreneceğinize

Kuyudan çıkardığınız suyla yıkandığınızı görmek; sıkıntıdan genişliğe çıkacağınıza

Bir oluktan su aktığını görmek; zenginleşeceğinize

Bir oluğun üzerinde otururken ansızın su aktığını görmek; daha önce hiç tanımadığınız biriyle tanışıp dost olacağınıza işarettir.

İbni Sirin:

Deniz veya nehir gibi suların üzerinde yürümek; imanın kuvveti ve itikadın temizliğine

Berrak ve tatlı sudan bol miktarda su içmek; ömrün uzayacağına ve geçimin güzelleşeceğine

Tuzlu su içmek; bunun aksine

Denizden tatlı su içmek; içilen su miktarınca söz sahibi birinden mal ve nimet elde edeceğinize

Deniz suyunun tamamını içmek; çok yüce bir makama erişileceğine, bazı tabircilere göre içilen deniz suyu ne kadar saf ve berraksa büyüklük, mal ve nimetin de o kadar çok olacağına

Bulanık deniz suyu içmek; elde edilecek şeylerin sıkıntı, zorluk ve korkuyla birlikte olacağına işarettir.

Kirmani:

Sıcak su içmek; hastalık ve sıkıntıya

Farkında olmadan üzerine sıcak su döktüklerini görmek; hastalığa veya şiddetli bir üzüntüye

Suya düşmek; üzüntü ve sıkıntıya

Suyu kadehle almak; dünya malına kanmaya

Cam kasede eşinize su verdiğinizi görmek; anne karnındaki çocuğa

Cam kasenin kırıldığını ve içindeki suyun döküldüğünü görmek; eşinizin vefat edeceğine, ama çocuğunuzun hayatta kalacağına

Kâsenin kırılmadan içindeki suyun döküldüğünü görmek; çocuğun ölümüne ama annenin hayatta kalacağına

Bir karşılık/ücret almadan insanlara su vermek; hem dünyada, hem de ahirette insanlara faydalı olacağınıza ve harap bir yeri mamur bir yere çevireceğinize

İçi su dolu bir eve girmek; üzüntü ve endişeye

Bir köpeğin berrak su içtiğini görmek; yaşamınızı eğlence ve boş şeylerle geçireceğinize, ancak başınıza belaların geleceğine, malınızı azar azar toplayacağınıza ve bunu hayır işlerde harcayacağınıza işarettir.

Cabir Mağribi:

Yağmurların sıkça yağdığı zamanlarda su görmek şöyle yorumlanır:

Suyun sürekli arttığını görmek; o yıl içerisinde bolluk ve nimet elde edileceğine

Kendi evinizde bulanık suların olduğunu görmek; temiz sulardan faydalanacağınıza

Bağ, bahçe ve tarlayı dere ve ırmak sularıyla sulamak; mal elde edeceğinize, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulacağınıza

İnsanlara su vermek; dini inancınızın ve davranışlarınızın güzelliğine

Suya girdiğinizi ve girdiğiniz anda bedeninizin sağlıklı olduğunu hissetmek; zor bir meslekle uğraşacağınıza ve o işte söz sahibi olacağınıza

Bedeniniz örtülü haldeyken berrak suya girmek; inancınızın sağlamlığına

Bahçeye su götürmek; evleneceğinize

Birinin üzerinize temiz su döktüğünü görmek; döken kişiden hayır ve menfaat göreceğinize

Birinin üzerinize bulanık su döktüğünü görmek; öncekinin aksine

Yere bol miktarda su döküldüğünü görmek; o yıl içinde halkın güvenlik ve sağlık içinde olacağına… [“Ey yer, yut suyunu ve ey gök, kes yağmurunu, denildi. Su azaldı, iş bitirildi. (Gemi) Cudi’ye oturdu ve ‘Haksızlık yapan kavim yok olsun!’ denildi.”[188]]

İnsanların başlarının üzerinden su boşaldığını görmek; o yıl yöre halkının bolluk ve bereket içinde olacaklarına işarettir. “Şüphesiz, biz, bol bol yağmur yağdırdık.”[189]

Çağdaş Ulema:

Berrak su; Başarı ve kazanca

Durgun veya bulanık su; belirsiz ya da güvenilir olmayan ilişkilere işarettir.

İhya Rüya Tabirleri :

Genel anlamda su görmek hoş bir hayata, güzel rızka, iyiliksever insana, sadık dosta, büyüklere yaklaşmaya, din güzelliğine;
Bulanık ve çamurlu su görmek üzüntü ve kedere, geçim darlığına, fitne ve karmaşaya; böyle bir suda yıkanıp çıkmak üzüntüden ve hastalıktan kurtulmaya,
Berrak su içmek temiz hayata, rızka,
Sıcak su içmek hastalık ve hüzne,
İçtiği suya kanmak din ve inanç güzelliğine, zorluktan so a kolaylığa, sevinç ve mutluluğa,
Akarsu ticaret ve kazanca,
durgun su hapsolmaya yahut geçimde sıkıntıya düşmeye,
Suya akseden yüzünü görmek ev halkına, dost ve yakınlarına iyilik yapmaya,
Evinde su görmek mutluluğa, toplu mala yahut evlenmeye,
Temiz bir suya atlamak çabuk bir sevince erişmeye,
Su istediğini görmek hastalıktan kurtulmaya ya da dedikoduculuğa ve yalancılığa,
Tuzlu su geçimde karşılaşılan güçlüklere,
Tuzlu ve bulanık olarak deniz suyu içtiğini görmek yönetimden gelecek üzüntüye,
Su üzerinde yürümek bir tehlikeye düşmeye,
Su ile yıkanmak borcu ödemeye, tövbe etmeye;
soğuk su ile gusletmek de hayır ve kurtuluşa,
Karanlıkta, dalgalı bir suyun üzerinde çırpındığını görmek küfre ve münafıklığa,
Dalgalı suda rahat yüzdüğünü görmek manevi ve maddi ilerlemeye,
Elbisesinin su ile ıslanması yolculukta bir yerde gecelemeye yahut istediği şeyden men edilmeye,
Bekarın bardak yahut kaseden su içmesi evlenmesine,
Ağaç ve bitkiden damlatılan özsu salihlerin çocuklarına, ilmin ve hikmetin hasına, şifa ve ilme, sevinç ve mutluluğa,
Elindeki kapla su döken kimseyi görmek güzel Kur’an okumaya,


Seyyid Süleyman:
Bu rüya; hayat, rızk, rahat, temizlik, menfaat, ni’met, ölüm, üzüntü, helak, evlat, adalet, fitne, gani’met ve ucuzlukla tabir olunur.
Ibn-i Sirin demiştir ki: Rüyasında su içtiğini gören, güzel bir hayata nail olur. Fakat, suyun bulanık olması, üzüntü ve geçim darlığıdır.
Kirmani diyor ki: Sıcak su; hastalık ve hüzündür. Eteğiyle su aldığını görenin malında, noksan olur. Sişedeki suyu yeni bir kaba boşaltıp içtiğini görenin karısı, hamile kalır. Lakin kap kırılırsa; çocuk doğar, anne ölür. Su dökülür kap kalırsa; kadın düşük yapar. Rüya sahibi bekarsa, evlenir. Birine parasız su verdiğini gören, iyilik eder yahut bir yeri i’mar eder. Madeni bir kadehle ne suretde olursa olsun su içtiğini gören, mihnet ve felakete uğrar.
Cabir’ül Mağribi demiştir ki: Bol su hayırdır. Bir yere su döküldüğünü görmek; o bölge için berekettir. Evinde temiz ve berrak su gören, iyi bir hayat sürer. Bulanık su görmek; iyi değildir. Kendini su içinde gören, zor bir işle uğraşır. Bu işte sözü makbul olur. Elbisesiyle suya girdiği halde ıslanmadığını gören; dindar, sağlıklı bir insan olur. Allah’a tevekkül eder. Dünya ve ahirette rahat eder. Hanesine veya bostanına su çevirdiğini gören, evlenir yahut cariyesi ile beraber olur. Üstüne su sıçrayan, hayır ve menfaat görür. Su bulanık ve pis ise, rüya hayır değildir.
Cafer-i Sadık (R.A.)


MollaCami Tabiri :
Rüyada su görmek, hoş bir hayata ve güzel bir rızka işarettir.Bir kimsenin rüyada suyu evinde görmesi saadete, toplu mala ve ganimete, fazla hayra ve “O, sudan bir beşer yaratıp da onu soy sop yapandır. Rabbin (her şeye) kemaliyle kadirdir.” (Furkan Suresi, a. 54) mealindeki ayet işaretince evlenmeye işarettir. Suyu çok temiz görmesi, fiyatların ve rızkların ucuzluk ve bolluğuna ve adaletin yayılmasına işarettir.Suyu emmek geçimde sıkıntı ve zahmete ve sudan içmek düşmandan selamete ve içen kimse için ucuzluk seneye işarettir.Bir kimsenin rüyada suyu uyanıkken içtiğinden daha fazla içtiğini görmesi, o kimsenin rüyada bir kadehten su içtiğini ve doymadığını görmesi, o kimsenin hanımının kendisinden kaçmasına işarettir. İbn-i Şirin (R.A,): Rüyada su görmek: “Eğer onlar o yol üzerinde dosdoğru gitselerdi elbette onlara bol su içirirdik” (cin Suresi, a. 16) mealindeki ayete göre dince fesada ve: “Şüphesiz Allah sizi bir ırmakla imtihan edicidir” (Bakara Süresi, a. 249) mealindeki ayet gereğince de belaya işarettir, dediler. Bir kimsenin kendisine bir kadeh içinde su verildiğini görmesi, çocuğa işarettir. Kadeh içinde bulunan safi suyu içtiğini gören kimse, çocuk ve hanımından hayra erişir. Çünkü cam kadınların cevherindendir. Onun içindeki su ise, ana karnındaki çocuktur.Sıcak su içtiğini gören kimseye, şiddetli bir üzüntü isabet eder.Safi bir suya atladığını gören kimse, çabucak sevince erişir.Bir kimsenin kendisini su içinde görmesi, fitne, bela ve kedere işarettir.Su istediğini gören kimse, insanlar arasında yalan söylemek suretiyle, dedikoduculuk yapar. Akıntısı olmayan su, hapse işarettir. Bundan dolayı bir kimsenin rüyada akıntısı olmaya bir suya düştüğünü görse, o kimsenin hapse, üzüntü ve kedere düşmesine işarettir. Bazı tabirciler, birikip duran su, tabirce akan sudan daha zayıftır, dediler.
 
  
 
emeğine paylaşımına teşekkür ederim
 
    
 
 

Similar threads


Üst Alt