BİLGİ PEYGAMBER EFENDİMİZ BUYURDULAR

MineAsu

EMEKLİ ADMİN
Nisan Forum
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
181
Tepkime puanı
3,105
Puanları
113
PEYGAMBER EFENDİMİZ BUYURDULAR



Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem), Ebû Zerri'l-Gıfârî'ye (r.a.) şöyle buyurdular:


Ey Ebû Zer! Çok amel işlemekten ziyâde ameli takvâ ile işlemeye ehemmiyet ver.


Ey Ebû Zer! Muhakkak Allâhü Teâlâ bir kuluna hayır murâd ettiğinde günahlarını ona gösterir.


Ey Ebû Zer! Muhakkak mü'min günahını, altında durduğu bir dağ gibi görür, onun üzerine düşüvermesinden korkar. Kâfir ise günahını burnu üzerine konup giden bir sinek gibi görür.


Ey Ebû Zer! İşlediğin günahın küçüklüğüne bakma, isyanda bulunduğun zâtın büyüklüğüne bak.


Ey Ebû Zer! Bir adam nefsini, bir ortağın diğer ortağını çektiğinden daha şiddetli hesaba çekmedikçe müttakîlerden (Allah'tan hakkıyla korkanlardan) olmaz. (Nefsini böyle hesâba çeken) müttakî, yiyeceği neredendir, içeceği neredendir, giyecekleri neredendir, haramdan mıdır helâlden midir, bunları bilir. (Kenz)


ASHÂB-I BEDİR..........HÂRİSE BİN SÜRÂKA (R.A.)


Ensâr'dan ve Hazrec kabîlesinin Adiy oğullarındandır. Annesi, Enes bin Mâlik bin Nadr'ın teyzesi olan Rübeyyi' binti'n-Nadr'dır.


Hârise Hazretleri Bedir'de su içerken gırtlağına gelen bir ok ile genç yaşta şehîd olmuştur. Ensâr-ı Kirâm'dan ilk şehîddir.


Annesi Resûlullâh Efendimizin (s.a.v.) huzuruna gelerek:


“Yâ Resûlallâh! Hârise'yi ne kadar sevdiğim mâlûmunuzdur. Eğer cennetliklerden ise mükâfâtını Allâhü Teâlâ'dan umarak sabredeceğim. Yok bunun aksi ise nasıl sabredeyim. Ömrüm oldukça ona ağlarım” dedi. Resûlullâh Efendimiz (sallallâhü aleyhi vesellem):


“Ey Ümmü Hârise! Cennetler çoktur. Hârise (onların en yücesi olan) Firdevs Cennet'indedir.” buyurunca annesi çok sevinerek dönüp gitti.
 
  
 
Emeğinize sağlık ...
 
    
 
 
Üst Alt