Cocostar Pasta Tarifi

ƬuaƝa

ADMİN
Yönetici
Nisan Forum
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
13,590
Tepkime puanı
3,645
Puanları
200
Konum
Ukrayna Kiev



Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 yumurta​
  • 1 çay bardağı şeker​
  • 1 çay bardağı süt​
  • 1 su bardağı un​
  • 2 yemek kaşığı kakao​
  • 1 paket vanilya​
  • 1 paket kabartma tozu​
  • Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt​
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti​
  • 1, 5 çay bardağı süt​
  • 2, 5 su bardağı hindistan cevizi​
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri​
Çikolata ganajı için;
  • 200 ml sıvı krema​
  • 160 gr çikolata​


Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
  1. İlk olarak 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı ile kaplıyoruz.​
  2. Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.​
  3. 1 çay bardağı sütü ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.​
  4. Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpıyoruz.​
  5. Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.​
  6. Önceden ısıttığımız 170 °C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.​
  7. Fırından aldıntan sonra soğumaya bırakalım.​
  8. Üzeri için krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım.​
  9. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.​
  10. Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.​
  11. Soğuyan kekimizin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım.​
  12. Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.​
  13. Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.​
  14. Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun​
 

HANIMAĞA

EMEKLİ ADMİN
Nisan Forum
Katılım
13 May 2012
Mesajlar
41,550
Tepkime puanı
9,231
Puanları
113
Emeğine sağlık balım paylaşım için teşekkürler....
 

Üst