BİLGİ ALLÂH’A HAMD ETMENİN FAZİLETİ

MineAsu

EMEKLİ ADMİN
Nisan Forum
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
181
Tepkime puanı
3,105
Puanları
113
ALLÂH’A HAMD ETMENİN FAZİLETİ


Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:


“Allâhü Teâlâ kuluna bir nimet ihsân ettiğinde kul “Elhamdülillâh” derse o nimetin şükrünü edâ etmiş olur. İkinci defa “Elhamdülillâh” derse Allâhü Teâlâ ona sevap yazar. Üçüncü defa “Elhamdülillâh” derse Allâhü Teâlâ onun (küçük) günahlarını bağışlar.” (Hâkim, Beyhakî)


Enes (radıyallâhü anh) anlattı:


“Bir gün bir ihtiyaç için Resûlullah Efendimiz ile birlikte sahraya çıktık. Yüksek sesle öten bir kuş gördük. Peygamberimiz (s.a.v.):


“Bu kuşun ne söylediğini bilir misin?” buyurdular.


“Allah ve Resûlü en iyi bilir” dedim. Buyurdular ki:


“Bu kuş ‘Ya Rabbi, gözümü aldın, beni rızıklandır, zira ben açım’ demektedir.”


Hazret-i Enes anlatmaya devam etti:


“Ben böyle kuşa bakarken bir çekirge gelip kuşun ağzına girdi, kuş onu yuttu. Sonra yine seslice öttü.” Peygamberimiz (s.a.v.):


“Ey Enes, kuş şimdi ne söylüyor bilir misin?” buyurdular.


“Allah ve Resûlü en iyi bilir” dedim. Buyurdular ki:


“Kendisini zikredeni rızıklandıran Allâh’a hamd olsun” diyor. Akıllı kimse, ihlâs ve samimiyetle darlık ve bolluk zamanlarında Allâh’a hamd etmelidir ki cennete ilk çağırılanlardan olsun. Nitekim Resûl-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) buyurmuşlardır ki:


“Kıyâmet gününde cennete ilk çağırılacak olanlar, bolluk ve nimet zamanında da, darlık ve belâ zamanında da Allâh’a hamd edenlerdir.”


ZEKİ ÇOCUĞUN VERDİĞİ DERS


Küçük bir çocuk, meşhur şâir Ebu’l-Alâ el-Maarrî’yi görünce: “Her ne kadar zamanca sonra geldimse de öncekilerin güç yetiremediği şeyleri meydana koydum’ manasındaki şiiri söyleyen sen misin?” dedi.


“Evet” dedi. Çocuk:


“Öncekiler yirmi dokuz harfi tertip ettiler. Haydi sen bunlara insanların ihtiyacı olan bir harf daha ilave ediver” deyince Maarrî, hiç bir şey söyleyemedi.

 
  
 
Emeklerin için teşekkürler Mine...
 
    
Emeğinize sağlık...
 
    
 
 
Üst Alt