BİLGİ “KUR’ÂN-I KERÎM’İ ÖĞRENİNİZ, DEVAMLI OKUYUNUZ”

MineAsu

EMEKLİ ADMİN
Nisan Forum
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
181
Tepkime puanı
3,103
Puanları
113
“KUR’ÂN-I KERÎM’İ ÖĞRENİNİZ, DEVAMLI OKUYUNUZ”



Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:


Kur'ân-ı Kerîm'e inanıp amel ederek okuyan mü'min kıyâmet günü getirilir. Kur'ân-ı Kerîm şöyle niyâz eder: “Yâ Rabbi, onu giydir.” Ona kerâmet tâcı giydirilir. Sonra Kur'ân-ı Kerîm: “Yâ Rabbi, artır” der. Kerâmet hullesi (elbisesi) giydirilir. Sonra Kur'ân-ı Kerîm: “Yâ Rabbi, ondan râzı ol” der, Allâhü Teâlâ ondan râzı olur. O kişiye: “Oku ve terakkî et, yüksel” denir, okuduğu her bir âyete bir hasene (sevap) verilir. (Sünen-i Tirmizî) “Kim Kur'ân-ı Kerîm'i okur ve onunla amel ederse, kıyâmet gününde ana babasının başına bir tac giydirilir ki onun nûru, dünyâ evlerini aydınlatan güneşin evinizin içinde bulunmasından daha parlak ve güzeldir. -Ana babasına bu ikrâm yapılırsa-ya bu ameli işleyenin mükâfâtı nasıl olur, düşünün!” (Ebû Dâvûd) “Kim Kur'ân-ı Kerîm'i okur, ezberler, helâlini helâl, harâmını haram olarak kabûl ederse Allâhü Teâlâ onu cennetine koyar, âilesinden cehennemlik olduğuna hükmedilmiş on kişiye şefâatçi kılar.” (Sünen-i Tirmizî)


“Kur'ân-ı Kerîm'i öğreniniz, onu devamlı okuyunuz, gece en son ameliniz Kur'ân-ı Kerîm'den -Âyetülkürsî, Kâfirûn Sûresi gibi- âyetler okumak olsun. Muhakkak Kur'ân-ı Kerîm, onu öğrenen, gece namazlarında okuyan kimse için her yere güzel kokular saçan misk dolu kese gibidir. Onu öğrenip ezberlediği halde okumayan içinse ağzı ip ile bağlanmış misk kesesi gibidir.” Yani ondan güzel koku çıkmaz. (Sünen-i Tirmizî)


“Rabbimiz (azze vecelle) buyurdu ki: Kur'ân-ı Kerîm, kimi benim zikrimden ve bana duâ etmekten meşgul ederse bu kimseye bana duâ edenlere verdiğinden hayırlısını veririm. Allâh'ın kelâmının diğer sözler üzerine üstünlüğü Allâhü Teâlâ'nın mahlûkâtına olan üstünlüğü gibidir.” (S. Tirmizî)


Bir kimse “Yâ Resûlallah! Hangi ameli Allâhü Teâlâ daha çok sever?” diye sormuştu. Peygamberimiz (s.a.v.) “Konup göçenin ameli!” buyurdu. “Konup göçen ne demektir?” diye sordu. Peygamberimiz (s.a.v.) “Kur'ân-ı başından sonuna kadar okuyan kimsedir ki, ne zaman sonuna kadar okusa, hemen baş tarafına geçip yeniden okumaya başlar.” buyurdu. (Sünen-i Tirmizî)

 
  
 
Emeğine sağlık .. teşekkürler..
 
    
 
 
Üst Alt