Güzel Hikayeler “ALLAH’TAN HAKKI İLE HAYÂ EDİNİZ”

MineAsu

EMEKLİ ADMİN
Nisan Forum
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
181
Tepkime puanı
3,105
Puanları
113
“ALLAH’TAN HAKKI İLE HAYÂ EDİNİZ”



Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz'e “Allâhü Teâlâ'dan hakkıyla hayâ nasıl olur?” diye sordular:


“Başını ve (göz, kulak gibi) başta bulunan âzâlarını, karnını ve ona doldurduğun (yediğin) şeyleri haramdan korursun, ölümü ve kabirde çürümeyi hatırdan çıkarmazsın.


Âhirette bahtiyâr olmayı isteyen, dünyanın süsünü terkeder. İşte bunları yapan Allah'tan hakkıyla hayâ etmiş, utanmış olur.” buyurdular. (Sünen-i Tirmizî)


HAZRET-İ EBÛBEKİR’İN CİĞER KEBABI


Bir gün Sahabe-i Güzîn (radıyallâhü anhüm), Fahr-i Kâinat'ın (sallallâhü aleyhi ve sellem) huzuruna varıp: “Yâ Resûlallah, Hazret-i Ebûbekir evinde ciğer kebabını yalnız yer. Kokusunu duyarız. Lakin bizi davet etmez.” dediler.


Sultân-ı Enbiya (sallallâhü aleyhi ve sellem):


“Böyle yaptığı vakit bana haber veriniz. Hep beraber varalım.” buyurdular. Bir gün Hz. Ebûbekir'in evinden ciğer kebabı kokusu gelince, haber verdiler.


Server-i Enbiya Hazretleri derhal kalkıp Hazret-i Ebûbekir'in evine gitti. İçeri girdiğinde gördü ki ne ateş var ne kebap... Sonra sordu:


“Ey Ebûbekir, ciğer kebabını yalnız yermişsin.” Hazret-i Ebûbekir dedi ki:


“Yâ Resûlallah! Hâşâ, ben ciğer kebabını yalnız yemem. Pişen kendi ciğerimdir. Yâ Habîballah, her an hatırıma şu gelir ki: ‘Hak Sübhânehû ve Teâlâ bana İslam dinini müyesser eyledi ve Habîbi'nin Ashabı'ndan eyledi. Husûsi ile mahşerde bütün Ashab içinde hâlim nasıl olur? diye korkuyorum. Ciğerimin kebap gibi pişmesinin sebebi budur.”


Ondan sonra Ashâb-ı Güzîn'in Hazret-i Ebûbekir'e muhabbetleri bir iken bin kat ziyade oldu. Radıyallâhü Teâlâ Anhüm. (Menâkıb-ı Çâryâr-ı Güzîn)
 
  
 
Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
 
    
Emeğinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler...
 
    
Emeklerinize saglik güzel paylaşımınıza tesekkürler
 
    
Emeğinize sağlık ...
 
    
 
 

Similar threads


Üst Alt